De broers en zussenlijn 4 juni

Met helderheid over jouw plek in het gezin kun je steviger in de wereld staan. Deze dag werp je een diepgaande blik op de broers- en zussenlijn; op de band met het kind waarnaast, of de kinderen waartussen, jij bent opgegroeid.

Was je thuis de oudste, de middelste of jongste in je gezin? Was je enig kind? Vlogen jullie elkaar vroeger steeds in de haren? Of speelden jullie juist veel samen? Wat was jouw rol?

Elke plek is anders en heeft zijn eigen kwaliteiten en schaduwkanten. Hoe je thuis opgroeide in de lijn tussen je broer(s) en zus(sen), of als enig kind, is veelzeggend voor hoe je je later beweegt tussen anderen. Welke situaties zoek jij op in je werkende leven en in een vriendenkring? Hoe kun je die herleiden naar vroeger? En waar verlang je naar?

Ouders hebben geen bloedband en hebben meestal uit vrije wil voor elkaar gekozen. Kinderen zijn echter tot elkaar ‘veroordeeld’ of bevoorrecht doordat ze dezelfde ouders hebben. Dat schept een diepe verbinding. Uit het opstellen van deze lijn blijkt bijna altijd dat er een diepe en grote liefde bestaat tussen broers en zussen. En er geldt: niemand mag worden buitengesloten.

Deze dag zal in het teken staan van wat jouw plek in de broers- en zussenlijn betekende en vooral in het hier en nu doorspeelt, zodat je het weer in perspectief kunt zien. Vanuit een besef van jouw plek in die lijn kun je gaandeweg, vanuit intuïtie, (weer) heldere keuzes maken en je leven voluit leven.

OVER DE OPBOUW VAN DIT EVENT

De dag is op een open manier vormgegeven. Middels werkvormen uit met name systemisch werk (opstellingen) krijg je deze dag zicht op de knelpunten en vinden we openingen naar een oplossing. Er is ruimte voor veel (verschillende) opstellingen.

Je kunt zelf gedurende de dag een vraag inbrengen en leert vooral ook mee met de vraagstukken van de anderen. Vlak na de lunch, aan het begin van het tweede deel, zullen we ons richten op de vrouwenlijn. Tijdens een krachtig ritueel wordt deze zichtbaar en voelbaar; een ervaring die je nog lang zal bijblijven.

Wellicht denk je: opstellingen en Corona, hoe werkt dat? We werken deze dag niet met mondkapjes, maar met doorzichtige gezichtsmaskers. Verder zorgen we voor duidelijke regels in de omgang met de ruimte en met elkaar.

FACILITATORS

Over de initiators: Anne Vries en Nicole Groothengel
Anne is socioloog, trainer, systemisch begeleider en medeoprichter van Idéfix.
Ze geeft dagelijkse leiding aan Idéfix en begeleidt individuen en teams in verschillende vormen. Na haar opleiding Familie- en Organisatieopstellingen neemt ze deze systemische blik mee in haar werk met individuen en in organisaties. Vaak helpt het zichtbaar krijgen van verstrikkingen op de systemische laag om meer beweging te brengen in de ideeën van een individu, of in de flow van samenwerking tussen collega’s.
Het volledige verhaal van Anne lees je hier.

Nicole is oprichter van en drijvende kracht achter Time 2 Thrive. Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben geacteerd in verschillende functies en op verschillende posities, is zij sinds een aantal jaren actief als zelfstandig business, burn-out en life coach. Nicole luistert, moedigt aan en helpt tot uiteindelijk de juiste weg (weer) is gevonden.

 

KAARTJES

Dag: Vrijdag 4 juni 2021

Inloop:vanaf 9.00 uur

Event 9.00-17.30 uur

Plek: Schoonschip het Ruim, Johan van Hasseltkade 225 B, Amsterdam

Prijs €185,- ex BTW

Incl.gezonde en gevarieerde lunch, thee, koffie en snacks.

Meld je aan of vraag meer info

Ervaringen van anderen

“Ik ben twee keer bij een familieopstellingen avond geweest, begeleid door Nicole en Anne. Eén keer als representant, één keer met een eigen vraag. Het is moeilijk te omschrijven wat zo’n avond met je doet, maar de magie is op de avond zelf al voelbaar. De ervaring die ik eraan overhield leek bijna puur lichamelijk. Het was alsof er een bepaalde vorm van rust en vertrouwen over me neer daalde, zonder dat ik precies met woorden kon vatten, wat het betekende. Het was bijzonder om te zien hoe jullie de groep begeleidden met vertrouwen en doortastende intuïtie, en wat dat met de groep en het proces deed. “
– Nicklee

 

“De locatie, de begeleiding en de ervaring.. alles is fijn, vertrouwd en veilig. Ik heb een vraag ingebracht en Anne heeft mij begeleid. Zij doet dit met veel aandacht en zorgvuldigheid. Zoals Anne zegt: heb vertrouwen in het veld en laat het veld het werk doen.. zo voelt het ook echt. Dank je wel.”
Yolande

“Ongelofelijk wat er gebeurt met zo weinig informatie! Puur door wat de vraagsteller instinctief neerzet, komt er precies dát vrij wat nodig is. Het was heel intens om te ervaren, maar tegelijkertijd moeiteloos en vooral een heldere verrijking van mijn inzicht in de complexe, on(der)bewuste verwikkelingen tussen familieleden en de (beperkende) invloed ervan op je leven”.
Fleur