Familie Opstellingen

Ons leven zit bomvol relaties. In een (familie)opstelling onderzoek je jouw positie ten opzichte van bijvoorbeeld je ouders, werk, partner, baas, broer of zus, of eigen bedrijf. Zo ontdek je waar de ruimte zit voor een volgende stap.

Door de dynamiek in een systeem bloot te leggen kunnen openingen worden gevonden naar meer persoonlijke vrijheid, in verbinding met de anderen. Vanuit wat zich afspeelt krijg je inzicht en zo worden nieuwe keuzes mogelijk; niet vanuit frustratie of wilskracht, maar omdat je jouw meest hardnekkige (familie)patronen op het diepste niveau ervaart en doorziet.

OVER DE OPBOUW VAN DIT EVENT

Tijdens deze middag is ruimte voor drie vraagstukken. De vraag hoeft nog niet helder te zijn; het kan beginnen met een onbestemd gevoel dat in een voorgesprek op de avond met een van de begeleiders wordt verduidelijkt.

Relaties waarin bijvoorbeeld steeds conflict of ruis ontstaat, of nauwelijks contact meer is, kunnen worden ingebracht. Maar ook vragen over jouw positie ten opzichte van je werk, bedrijf of gezondheid zijn geschikt voor een opstelling.

Aan het begin van een opstelling stelt de inbrenger van een vraag andere aanwezigen op in de ruimte. Zij vertegenwoordigen bijvoorbeeld zijn familieleden, zoals hij hen in relatie tot elkaar ziet. Vervolgens komt de opstelling tot leven, als een tableau-vivant. Het is een voortdurend bewegende spiegel die je wordt aangereikt. Zo worden de onderlinge verhoudingen en verstoringen in het systeem zichtbaar en voelbaar. Tot slot wordt gezocht naar een passende herordening, die een opening geeft naar de toekomst. Deze ervaring en lessen zijn indrukwekkend en bijzonder.

FACILITATORS

Over de initiators: Anne Vries en Nicole Groothengel
Anne is socioloog, trainer, systemisch begeleider en medeoprichter van Idéfix.
Ze geeft dagelijkse leiding aan Idéfix en begeleidt individuen en teams in verschillende vormen. Na haar opleiding Familie- en Organisatieopstellingen neemt ze deze systemische blik mee in haar werk met individuen en in organisaties. Vaak helpt het zichtbaar krijgen van verstrikkingen op de systemische laag om meer beweging te brengen in de ideeën van een individu, of in de flow van samenwerking tussen collega’s.
Het volledige verhaal van Anne lees je hier.

Nicole is oprichter van en drijvende kracht achter Time 2 Thrive. Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben geacteerd in verschillende functies en op verschillende posities, is zij sinds een aantal jaren actief als zelfstandig business, burn-out en life coach. Nicole luistert, moedigt aan en helpt tot uiteindelijk de juiste weg (weer) is gevonden.

 

KAARTJES

Dag: Donderdag 4 november 2021

Inloop: vanaf 12.45 uur

Event 13.00-17.00 uur

Plek: Van Bossepad 22 1051MA in Amsterdam

Prijs €90,- ex BTW

Inclusief koffie, thee en snacks

Aanmelden

Ervaringen van anderen

“Ik ben twee keer bij een familieopstellingen avond geweest, begeleid door Nicole en Anne. Eén keer als representant, één keer met een eigen vraag. Het is moeilijk te omschrijven wat zo’n avond met je doet, maar de magie is op de avond zelf al voelbaar. De ervaring die ik eraan overhield leek bijna puur lichamelijk. Het was alsof er een bepaalde vorm van rust en vertrouwen over me neer daalde, zonder dat ik precies met woorden kon vatten, wat het betekende. Het was bijzonder om te zien hoe jullie de groep begeleidden met vertrouwen en doortastende intuïtie, en wat dat met de groep en het proces deed. “
– Nicklee

 

“De locatie, de begeleiding en de ervaring.. alles is fijn, vertrouwd en veilig. Ik heb een vraag ingebracht en Anne heeft mij begeleid. Zij doet dit met veel aandacht en zorgvuldigheid. Zoals Anne zegt: heb vertrouwen in het veld en laat het veld het werk doen.. zo voelt het ook echt. Dank je wel.”
Yolande

“Ongelofelijk wat er gebeurt met zo weinig informatie! Puur door wat de vraagsteller instinctief neerzet, komt er precies dát vrij wat nodig is. Het was heel intens om te ervaren, maar tegelijkertijd moeiteloos en vooral een heldere verrijking van mijn inzicht in de complexe, on(der)bewuste verwikkelingen tussen familieleden en de (beperkende) invloed ervan op je leven”.
Fleur