DE ONTEMBARE VROUW

JUN-SEP 2022

In elke vrouw zit een krachtige drijfveer, vol helder instinct, gepassioneerde creativiteit en een tijdloos weten. Dat is de ontembare vrouw, die de instinctieve natuur van vrouwen representeert. Deze wilde vrouw verandert niet, ongeacht cultuur, tijdperk of politiek. Ze is wat ze is en ze is volmaakt.

In haar aanwezigheid komt ons creatieve leven tot bloei, worden onze relaties gezonder, dieper en zinvoller en worden herstellen onze cycli van seksualiteit, creativiteit, werk en spel. Toch is haar stem soms moeilijk te horen en raakt de relatie met haar gemakkelijk vertroebeld.

DRIEDAAGSE REIS

In deze drie opstellingsdagen, verspreid over een half jaar, ervaar je jouw onmiskenbare en onveranderbare verwantschap met de ontembare vrouw en wek je haar tot leven.

In het licht van drie specifieke thema’s werken we met een afwisseling van archetypische ver- halen, opstellingen en lichaamsgerichte werk- vormen. Zo leer je niet alleen zien, maar ook voelen en belichamen wat voor jou klopt.

Je maakt deze reis alleen én met elkaar. Als vrouwen in deze vorm samenkomen komt er een kracht vrij; een oergevoel dat ieder van ons in zich draagt. De kracht van het collectief is om onverwachte mogelijkheden te ontdekken, blinde vlekken te herkennen en zo verandering op een dieper niveau aan te wakkeren.

 

 

OPBOUW

dag 1 |  Naar huis gaan: terugkeren naar jezelf

Als vrouw hebben we vele rollen te combineren. In onze omgeving zijn we hoogst gevoelig voor de wensen van anderen. We willen dat alles klopt, voordat we naar binnen kunnen keren en aan onszelf toekomen. Vaak verliezen we onszelf dan uit het oog.

Tijdens deze dag keer je terug naar jezelf en kom je volop toe aan het verhelderen van
je eigen wensen en verlangens. Boosheid is hierin een goede raadgever: het is een signaal vol kennis en inzicht dat we gewoonlijk vaak wegstoppen. Aandacht voor deze emotie is het begin van een belangrijke verandering die je deze dag in gang zet. Want in plaats van ons te ‘gedragen’ en onze woede niet te voelen, is het een opening naar creatief vuur, daadkracht en autonomie.

Je onderzoekt waar jouw energie stroomt of stokt en waar je iets terug kunt geven dat niet van jou is. Ook verken je je eigen kernwaarden, als rode draad bij het maken van keuzes.

dag 2 | Territorium afbakenen: woede en vergeving

Het creatieve vermogen van een vrouw is haar waardevolste bezit. Als vrouw zijn we als een rivier, waarvan het water kan vertroebelen. Hoe hou je die schoon?

Onze verlangens en wensen zijn te vinden in onze persoonlijke toekomstbeelden. Het gaat daarbij niet om vinden wat we willen doen, maar om durven toegeven aan wat we diep van binnen al weten. Dat is spannend en roept vragen op: kan en mag ik dit echt waarmaken? Hoe vind ik mijn weg?

Deze dag is als een blikopener voor een leven vol creatie en initiatief. Waar deins je voor terug? Van wie heb je permissie nodig? Wat zijn jouw hulpbronnen? Deze dag ervaar je hoe je opnieuw verbinding vindt met je creatieve stroom en vind je de moed om in beweging te komen richting een heldere visie.

dag 3 | De partner: verbintenis met een ander

liefde is een mysterie en kan ons doen duizelen. Of we nu wel of geen relatie hebben; we zijn telkens op zoek naar hoe we ons het best kunnen verhouden tot onze geliefde, of de toekomstige ander.

Wat verlangt een vrouw werkelijk? Op die vraag werpen we deze laatste dag licht. Ook onderzoeken wij de dynamieken tussen jou en de ander in jouw liefdesrelatie, of in het aangaan ervan. Welke rol ben jij geneigd om in te nemen en wat besteed je uit aan de ander? Welke angst ken je het meest? Wat is jouw beeld van de ideale liefde eigenlijk en wat heeft jouw allereerste liefde voor impact gehad?

Je ervaart dat voor vrouwen niet het geven, maar vooral het kunnen ontvangen de basis is van elke gezonde relatie. Deze dag stel je je (opnieuw) open om je werkelijk van hart tot hart te verbinden.

Over de begeleiders: Anne Vries en Nicole Groothengel

Anne Vries en Nicole Groothengel geven samen opstellingsdagen sinds zij beiden afstudeerden aan de opleiding Systemisch Werk van Phoenix, in 2018. In 2021 ontwikkelden zij een dag speciaal voor vrouwen, De Vrouwenlijn, die al snel geliefd werd (zie onderstaande ervaringen). Uit een verlangen naar een groep vrouwen die langere tijd met elkaar meereisde is deze vierdaagse ontstaan.

Anne is de oprichter van Idéfix. Ze geeft begeleiding aan ondernemers, kunstenaars en andere professionals in het waarmaken van verlangens en ideeën en het creëren van een wakker leven. Ook begeleidt zij leiders en teams in het hervinden van verbinding en energie, met een scherp oog voor de onderliggende dynamiek. Meer over Anne lees je hier.

Nicole is oprichter van en drijvende kracht achter Time 2 Thrive. Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben geacteerd in verschillende functies en op verschillende posities, is zij sinds een aantal jaren actief als zelfstandig business, burn-out en life coach. Bekijk haar website hier: www.time2thrive.nl.

PRAKTISCH

We beginnen in de lente en eindigen in de herfst:

 • vrijdag 17 juni 2022
 • zaterdag 17 september 2022
 • zondag 6 november 2022Alle dagen duren van 10.00 – 17.00 uur, met uitzondering van de laatste dag (tot 21.00 uur).De laatste dag word gevierd met een afsluitend diner. Alle dagen zijn inclusief uitgebreide lunch, koffie thee en hapjes tussendoor.Locatie: Rijk van de Keizer, Amsterdam Investering: €770,- (ex btw)

  Doe je mee?
  Je kunt je aanmelden bij één van ons:
  Anne: mail@ide-fix.nl / 06-44500811
  Nicole: nicole@time2thrive.nl/ 06-13017496

driedaagse workshop begint in de lente en eindigt in de herfst:
17 juni 2022
17 september 2022
6 november 2022

Alle dagen duren van 10.00 – 17.00 uur, met uitzondering van de laatste dag (tot 21.00 uur).

De laatste dag word gevierd met een afsluitend diner. Alle dagen zijn inclusief uitgebreide lunch, koffie thee en hapjes tussendoor.

Investering: €770 excl. btw

Stuur via onderstaande knop een mail naar Nicole; zij reserveert jouw plek en stuurt je een PDF met meer uitgebreide informatie.

Meld je aan of vraag meer info