WAKKERE LEIDERS

JAARPROGRAMMA 2021

De wereld rammelt. Leiders ervaren een immense druk om te vernieuwen. Maar vaak bestaat er verwarring over wat dat is. En zonder helderheid kom je niet verder.

Momenteel staat er een nieuwe generatie leiders op. Zij zien in dat vernieuwing geen kwestie is van een nieuwe vaardigheid aanleren. Zij willen een wezenlijk andere visie op groei vervullen; niet langer gericht op concurrentie en conflict, maar op verbinding en ontwikkeling van alle betrokkenen. De nieuwe generatie leiders voelt intuïtief aan wanneer iets over is. Zij durft écht afscheid te nemen van het oude, wetend dat ongemak de brandstof is van vernieuwing.

Als leider kun je van tijd tot tijd ervaren dat je er alleen voor staat; dat je tegenwicht mist. Dan kan een collectief van leiders een sterk baken voor je zijn. Leiders die eerlijk tegen elkaar durven zijn en weten dat ongemak de brandstof is van vooruitgang. De kracht van het collectief is om onverwachte mogelijkheden te ontdekken, blinde vlekken te herkennen en zo verandering op een dieper niveau aan te wakkeren.

In dit programma brengen we een zorgvuldig samengestelde groep leiders van de toekomst bijeen. Deze 16 leiders willen losbreken uit oude mechanismen en durven zichzelf en elkaar de spiegel voor te houden.

“Ongemak is de brandstof van vooruitgang”

PROGRAMMA

In dit leiderschapsjaar brengen we tijdens 10 dagen 16 leiders van de toekomst samen, die ieder hun persoonlijke en innovatieve leiderschapsstijl ontwikkelen en versterken.

De groep is gecureerd: zo zorgen we voor leiders die de verdieping niet schuwen én een aanvullend  perspectief bieden vanuit hun eigen (vak)discipline.

In dit programma krijg je inzicht in de dynamieken die spelen op 3 lagen:

> JIJ ALS LEIDER: welk aandeel heb jij in de dynamiek?

> HET TEAM: hoe faciliteer je anderen in hun unieke rol?

> IMPACT: hoe versterk jij de groei van datgene wat jouw organisatie de wereld in brengt?

3 LAGEN VAN INZICHT

Tijdens de maandelijkse sessies werken we op 3 lagen: jij als leider, het team en de impact die je wil maken. Zo werken we aan het overkoepelende doel: dat jij als wakkere leider jouw organisatie het nieuwe in kan leiden.

JIJ ALS LEIDER

Wie ben jij als je authentiek leiding geeft? Hoe doe jij het anders dan anderen? Hoe kun je empathie combineren met professionaliteit, efficiëntie en daadkracht? Hoe kun je zowel verbinden en veiligheid bieden als lastige keuzes maken?

HET TEAM

Hoe creëer je helderheid over ieders plek en eigenaarschap? Hoe zorg je voor een cultuur waarin ieders eigenheid wordt benut in plaats van onderdrukt? Hoe zorg je voor een open verbinding tussen jou en het team zodat je elkaar versterkt?

IMPACT

Hoe kun je jouw visie gebruiken als anker in de toekomst? Wat betekent groei voor jouw organisatie? Hoe kun je een houding vinden waarin veranderingen niet langer een bedreiging zijn?

TAILORMADE

Binnen de 3 lagen van inzicht werken we vanuit onze kennis en kunde met uiteenlopende thema’s. Thema’s zijn onder andere: terugkerende patronen in samenwerking, jouw kracht- en schaduwkant, kerntaken van de leider, de rol van innovatie, creativiteit en communicatie, macht en integriteit, feedback en feedforward en effectieve interventies in je team.

Voorafgaand aan het jaar wordt iedere leider geïnterviewd. De thema’s die het meest leven bij de leiders integreren wij vervolgens in het programma. Zo wordt het echt een op maat gemaakt programma per groep.

FACILITATORS

Over Anne Vries en Nicole Groothengel

De sessies worden begeleid door Anne Vries (Idéfix) en Nicole Groothengel (Time 2 Thrive).

Samen zijn wij thuis in leiderschap, ondernemerschap, familie- en organisatieopstellingen, burnout- en stressbehandeling, co-creatie, visieontwikkeling en –realisatie en trainerschap.

PRAKTISCH

DATA:
10 dagen van 9.00 – 17.00 uur:

10 september 2021
8 oktober 2021
4 november 2021
25 november 2021
21 januari 2022
17 februari 2022
17 maart 2022
22 april 2022
20 mei 2022
17 juni 2022

De interviews vooraf zijn online, de groepssessies zijn altijd fysiek op locatie.

LOCATIES: De 10 dagen zullen telkens plaatsvinden op verschillende inspirerende locaties. We werken afwisselend in een mooie binnenstad en buiten in de natuur.

VERZORGING
Er wordt altijd gezorgd voor een heerlijke veelzijdige lunch. De laatste dag wordt afgesloten met een uitgebreid gezamenlijk diner.

INVESTERING
De investering voor het programma is €4500,- (excl. BTW)

TAKE-OUTS

– Je hebt inzicht in leiderschapsdynamiek op 3 lagen

– Je weet wat jouw specifieke leiderschapsstijl is en het effect daarvan op je tea

– Je kunt niet-werkende patronen doorbreken-

– Je biedt een stevig platform voor je team, waarbinnen ruimte is voor verschil, groei en open communicatie

– Je maakt samen impact in de wereld, vanuit helderheid over ieders rol en kracht.

– Je bent verbonden met een hecht netwerk van wakkere leiders die elkaar tegenwicht durven en kunnen geven

Interesse? Neem contact met ons op!